Večino izkušenj sem nabrala v podjetjih, kjer je bilo treba s čim manj doseči čim več in to vodilo me vodi še danes. Ne bom ti ponujala nečesa, kar tvoja stran ne potrebuje.

Imam res široko znanje področij, ki jih je nujno poznati pri izdelavi spletnih strani. Z razliko od nekaterih drugih izdelovalcev se trudim ostajati v koraku tako s trendi, kot tudi z zakonodajo.

Sem mnenja, da malenkosti štejejo, zato se pri izdelavi vedno osredotočim tudi na male stvari, za katere se kasneje izkaže, da so še kako pomembne. Na vse malenkosti mislim jaz, zato da tebi ni treba.

Več o meni in Spletkarijah

Za izdelavo spletne strani potrebuješ:

 • domeno in gostovanje,
 • logotip podjetja (priporočljivo v vektorski obliki; izdelan CGP je dodatna prednost),
 • osnovno idejo, kaj od spletne strani pričakuješ,
 • osnovno vsebinsko zasnovo in hierarhijo, ki jo nato izpopolnimo in optimiziramo skupaj,
 • besedila vseh strani,
 • fotografije in druge grafične elemente.

V primeru spletne trgovine potrebujete še:

 • seznam izdelkov in kategorij,
 • opise izdelkov,
 • možnosti izdelkov (vse, kar lahko kupec izbira; npr. barve, različni napisi, materiali …),
 • fotografije izdelkov,
 • pogoje poslovanja trgovine.

Cena spletne strani je odvisna od velikosti spletne strani, zahtevnosti in funkcij, ki jih želiš vključiti (na primer blog ali večjezičnost). Cena osnovnega paketa spletne strani pri Spletkarijah je trenutno 800 €.

40 % cene se plača pred pričetkom dela, preostanek pa ob koncu izdelave spletne strani. Rok za izdelavo skupaj določimo pred začetkom dela.

Mnoga podjetja in posamezniki, ki želijo izdelavo spletne strani, bloga ali trgovine, domeno in/ali gostovanje že imajo. Prav tako pa želim, da je izbira ponudnika ter lastništvo in upravljanje z domeno in gostovanjem vedno izključno v tvojih rokah.

Lahko pa ti pomagam izbrati kvalitetnega ponudnika, glede na to kaj tvoja stran potrebuje.

Trajanje izdelave se razlikuje, saj je odvisno od zahtevnosti spletne strani, tvoje odzivnosti in moje razpoložljivosti.

Osnovna spletna stran je lahko gotova že v enem tednu, a običajno stranke potrebujejo več časa za pripravo vseh materialov.

V povprečju za običajno spletno stran potrebujem 2-3 tedne.

Izdelava spletne trgovine običajno traja 4 tedne, lahko pa tudi več ali manj, če imaš vse materiale pripravljene že vnaprej.

Tvoja spletna stran bo popolnoma pripravljena, da se ji kadarkoli doda tudi funkcionalnost spletne trgovine ali bloga, če se zanju ne odločiš ob izdelavi.

Seveda, vse spletne strani Spletkarij so “na ključ”, kar pomeni, da imaš popoln dostop do svoje strani in jo lahko po želji spreminjaš in dodajaš vsebine.

WordPress je enostaven sistem, ki ga hitro osvojijo tudi popolni začetniki. Po končani izdelavi spletne strani prejmeš tudi osnovna navodila, kako stran uporabljati, vedno pa sem na voljo tudi za pomoč.

Če ti je urejanje strani preveč, lahko za to najameš Spletkarije in za vse vsebinske in oblikovne spremembe na strani namesto tebe poskrbim jaz.

Osnovni paket je samo odskočna deska. Če ti vse v paketu ustreza, odlično, sicer pa lahko paket vedno nadgradiš s funkcijami, ki jih potrebuješ. Stran popolnoma prilagodim tvojim željam in potrebam.

Z razliko od mnogih drugih ponudnikov spletnih strani, je varnost pri Spletkarijah na prvem mestu, zato so že v osnovnem paketu spletne strani vključene funkcije, ki bodo stran pomagale zaščititi. Vse strani, ki jih izdelam, so vedno dostopne preko varne povezave (https) in vključujejo dodatne ukrepe, ki povečajo njeno varnost.

Vendar pa je varnost spletne strani odvisna tudi od varnosti strežnika, na katerem stran gostuje, predvsem pa od tebe.

Uporabljati moraš močna gesla, stran pa mora biti redno vzdrževana in vedno posodobljena na najnovejšo verzijo.

Nobena varnostna nastavitev te ne bo obvarovala, če bo uporabljen zastarel sistem z varnostnimi luknjami, skozi katere lahko nepridipravi vdrejo v spletno stran. Stran lahko posodabljaš sama ali pa vzdrževanje prepustiš Spletkarijam.

Poskrbim, da so vsi deli spletne strani v skladu z GDPR in pripravim osnutek pogojev zasebnosti, a predlagam posvet s pravnikom. Če funkcije na strani po GDPR od obiskovalcev zahtevajo potrditev piškotkov, se namesti vtičnik, ki to ureja.

Neomejeno. Kadarkoli lahko dodaš novo stran, če jo potrebuješ.

V osnovni paket izdelave spletne strani so vključene postavitev, oblikovanje, vnos vseh vsebin in optimizacija osnovne (pristajalne strani) in petih dodatnih strani. Vsaka dodatna stran se zaračuna posebej.

Grafična predloga ali tema je osnovni oblikovalski okvir spletne strani, ki pogosto vključuje tudi dodatne funkcionalnosti spletne strani. Za WordPress je na voljo ogromno tem, a se med seboj izjemno razlikujejo.

Na voljo so brezplačne teme, ki imajo pogosto omejene možnosti prilagoditev in funkcionalnosti, in premium teme. Pri premium temi je treba zakupiti licenco, ki omogoča njeno uporabo in prihodnje posodobitve, ki so pomembne zaradi kompatibilnosti s prihodnjimi verzijami WordPressa.

V ceno osnovne spletne strani je vključena tudi premium tema, kar pomeni, da Spletkarije  zakupijo licenco za uporabo teme, ki po funkcionalnostih najbolj ustreza tvojim potrebam, ta pa po koncu izdelave ostane v tvoji lasti. Tema se na spletni strani vedno aktivira, kar omogoča avtomatski dostop do posodobitev, ko so te na voljo (jih pa ne moremo zagotoviti, saj so odvisne od razvijalcev).

Zaradi varnosti je potrebno spletno stran vzdrževati – posodabljati WordPress, temo, vtičnike, skrbeti za varnostne kopije itd. To lahko izvajaš sama ali pa za vzdrževanje najameš Spletkarije.

Nekaj mesečno brezplačno vzdrževanje je občasno vključeno v ponudbo osnovnega paketa, vedno pa ti je za prvo leto po izdelavi spletne strani na voljo 20 % popust na vse vzdrževalne pakete.

Spletna stran pri Spletkarijah je “na ključ”, kar pomeni, da dobiš popolnoma delujočo spletno stran skupaj z vsemi dostopnimi podatki. Po plačilu izdelave spletne strani do Spletkarij nimaš več finančnih obveznosti, razen če se odločiš za vzdrževanje ali uporabo plačljivih vtičnikov.

14 dni po zaključku izdelave spletne strani sem ti na voljo za pomoč in podporo, kasneje se podpora in storitve plačajo po ceniku.