Splošni pogoji uporabe

Splošni pogoji veljajo od 01. 07. 2020 do preklica.

OSNOVNE DOLOČBE

Spletna stran Spletkarije je dostopna na naslovu www.spletkarije.si (v nadaljevanju spletna stran). Lastnik spletne strani je Spletkarije, Andreja Roškar s.p. (v nadaljevanju Spletkarije).

Obiskovalec spletnega mesta (v nadaljevanju uporabnik) se strinja s spodaj navedenimi pogoji uporabe. Pri oddaji naročila v spletni trgovini Spletkarije izrecno opozorijo naročnika izdelkov ali storitev (v nadaljevanju: naročnik) na celotno besedilo Splošnih pogojev poslovanja (v nadaljevanju Splošni pogoji). Šteje se, da je naročnik z oddajo naročila seznanjen s Splošnimi pogoji in da se z njimi v celoti strinja in jih v sprejema.

Spletkarije si pridržujejo pravico do sprememb vsebin na spletni strani, vključno s spodaj navedenimi pogojev brez predhodnega obvestila. Spremembe o pogojih poslovanja bodo v vsakem trenutku dostopne na spletni strani, uporabniki in naročniki o tem ne bodo posebej obveščeni.

V primeru, da nadaljujete z uporabo spletnega mesta, se smatra, da v celoti razumete in se strinjate s spremembami.

 

UPORABA SPLETNE STRANI

Uporabnik se zavezuje, da bo spletno mesto uporabljal zakonito in na običajen način. Če uporabnik spletno mesto uporablja v nasprotju s temi pogoji, mu lahko ponudnik začasno ali trajno (glede na težo kršitve) onemogoči dostop.

Z običajno uporabo spletne strani med uporabnikom in Spletkarijami ne nastane nobena pogodba in noben pogodben odnos, razen pri oddaji spletnega naročila. Uporabnik zaradi uporabe spletne strani razen obveznosti, ki so navedene v teh pogojih, nima nobenih drugih obveznosti.

Spletkarije si pridržujejo pravico, da dostop do spletne strani ali trgovine, določenih delov spletne strani ali posameznih funkcionalnosti kadarkoli omejijo (npr. samo za registrirane uporabnike ali naročnike) ali vežejo na izpolnitev določenih pogojev.

POVEZAVE

Spletno mesto uporablja tudi zunanje povezave, torej takšne, ki vodijo na spletne strani tretjih oseb. Svetovni splet onemogoča popoln nadzor nad vsebinami, do katerih vodijo povezave s tega spletnega mesta, zato Spletkarije ne prevzemajo odgovornosti za vsebine, ki so uporabnikom dostopne preko povezav na strani, ki jih vzdržujejo tretje osebe.

Spletno mesto lahko uporablja tudi “affiliate” povezave. Če uporabnik preko povezave izvede nakup, lahko Spletkarije v zameno za to prejmejo plačilo ali brezplačno uporabo izdelkov/storitev. Spletkarije bodo vedno priporočale samo preizkušene izdelke in storitve, pri tem ne zagotavljajo, da bo izdelek/storitev za uporabnika enako učinkovit in za to ne sprejemajo odgovornosti.

 

SPLETNA TRGOVINA

Splošni pogoji poslovanja v spletni trgovini Spletkarije, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki podjetja

Spletkarije, Andreja Roškar s.p.
Ulica heroja Lacka 74
2230 Lenart v Slovenskih goricah

Davčna številka: 81923279 (nismo zavezanec za DDV)
Matična številka: 8340021000

Email: [email protected]

Spletkarije, Andreja Roškar s.p. ni zavezanec za DDV.

DOSTOP DO INFORMACIJ

Trgovec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 • podatki o identiteti trgovca,
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s trgovcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.),
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami,
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine,
 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave,
 • informacije o načinu plačila,
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine,
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika,
 • informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi.

PREDSTAVITEV IZDELKOV IN STORITEV

Spletkarije si pridržujejo pravico do manjših odstopanj med opisi in dejanskimi lastnostmi digitalnih izdelkov ali opravljeno storitvijo. Spletkarije niso vezane na opis izdelka/storitve ali objavljeno ceno izdelka, če je opis ali cena posledica napake pri vnosu ali če je do napačnega opisa ali cene prišlo brez volje Spletkarij.

Spletkarije bodo skušale čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletni strani. Kljub temu pa se lastnosti izdelkov in cena spreminjajo, zato obstaja minimalna možnost, da Spletkarije ne utegnejo sočasno s spremembo popraviti podatkov na celotni spletni strani. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic naročila ali pa zamenjavo naročenega izdelka/storitve.

CENE

Cene izdelkov in storitev so izražene v evrih in ne vsebujejo DDV. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1). Vse cene in morebitni popusti veljajo v trenutku oddaje naročila. Spletkarije si pridržujejo pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Kodo za popust je treba dodati in potrditi pred zaključkom naročila (popust se obračuna takoj), sicer popusta ne moremo upoštevati!

NAČIN PLAČILA

Naročnik lahko naročilo plača na naslednje načine:

Po predračunu

Ob oddaji naročila se bodo uporabniku izpisali podatki za nakazilo. Plačilo je treba poravnati v roku 3 delovnih dni po naročilu.

V primeru uporabe časovno omejene kode za popust, je plačilo potrebno poravnati v roku enega delovnega dne od konca veljavnosti kode.

Po prejemu plačila začne veljati rok za dobavo izdelkov, ki je 1-3 delovne dni.

PayPal

Omogočamo tudi plačilo s PayPalom. Uporabnik lahko uporabi stanje na svojem PayPal računu ali plača s kreditno kartico. Takoj po plačilu bo uporabniku omogočen dostop do kupljenih elektronskih izdelkov.

PayPal Express

Hitro plačilo preko PayPala je možno že na strani posameznega izdelka. Hitro plačilo omogoča takojšnjo preusmeritev na PayPal brez obiska košarice in vpisa svojih podatkov. Za naročilo bodo uporabljeni privzeti podatki PayPal računa.

IZDAJA RAČUNA

Ne glede na izbran način plačila boste račun za plačane izdelke prejeli na vpisan elektronski naslov v roku 8 dni po zaključenem naročilu.

Zaradi varovanja okolja Spletkarije uporabljajo brezpapirno poslovanje, zato bo naročniku račun za naročene izdelke ali storitve poslan samo v elektronski obliki. Če se naročnik s tem ne strinja in želi račun prejeti v fizični obliki, mora Spletkarijam to obvezno sporočiti v opombah naročila (ne velja v primeru hitrega naročila).

POSTOPEK NAROČILA

Spletkarije omogočajo oddajo naročila na dva načina: običajno in hitro naročilo.
 
Običajno naročilo se odda v treh korakih:
 1. Naročnik izdelek (ali več izdelkov) doda v košarico, kjer se prikažejo vsi dodani izdelki, njihova količina ter cena.
 2. Naročnik nadaljuje na blagajno, kjer vpiše svoje podatke, izbere način plačila, potrdi, da se strinja s pogoji poslovanja, in zaključi naročilo. S klikom na “Kupi sedaj” ali “Nadaljuj na PayPal” se naročnik zaveže k plačilu naročenih izdelkov/storitev.
 3. V primeru plačila preko PayPala je naročnik preusmerjen na PayPal, kjer plača naročene izdelke, nato pa ga sistem avtomatsko preusmeri nazaj v trgovino, kjer je naročniku na voljo povzetek naročila. V primeru plačila preko TRR se naročniku prikažejo podrobnosti naročila ter podatki za nakazilo.

Hitro naročilo preko PayPala omogoča, da naročnik naročilo opravi neposredno na strani izdelka.

V tem primeru bo naročnik takoj preusmerjen na PayPal, kjer avtorizira plačilo (plačilo se še ne izvede). Za naročilo se uporabijo privzeti podatki PayPal računa, ki jih ni mogoče naknadno spreminjati.

Naročnik je nato preusmerjen nazaj na spletno stran, kjer mora potrditi, da se strinja s pogoji poslovanja. Če ima kodo za kupon, jo mora naročnik dodati v tem koraku s klikom na “Kliknite tukaj za vnos kode”. S klikom na gumb “Nadaljujte na plačilo” naročnik potrdi plačilo in zaključi nakup.

Oddaja naročila je povezana z obveznostjo plačila in se smatra kot sklep pogodbe o nakupu. Kupec mora pred oddajo naročila pregledati vpisane podatke in zagotoviti, da so pravilni.

Uporaba kod za popust

Kodo za popust je potrebno dodati pred zaključkom nakupa s klikom na “Kliknite tukaj za vnos kode”. Ko je koda uspešno dodana, se popust odšteje takoj.

Kode za popust so časovno omejene in lahko veljajo samo za določen izdelek ali skupino izdelkov. Popust ni izplačljiv v gotovini.

POTRDITEV NAROČILA

Po oddaji naročila v spletni trgovini naročnik na vpisan e-naslov prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je naročnik izbral, ter znesek dostave (če ta obstaja). Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izvedena.

Spletkarije si pridržujejo pravico, da zavrnejo naročilo, za katerega ugotovijo, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolagajo, ne morejo izvesti. V kolikor bi uporabnik naročilo že plačal, mu Spletkarije vrnejo celotno kupnino z enakim plačilnim sredstvom, kot je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, v roku 8 dni.

Če potrditve naročila ne prejmete, nas o tem prosimo, obvestite na [email protected]

ZAKLJUČEK NAROČILA

Naročilo se zaključi, ko Spletkarije prejmejo plačilo za oddano naročilo. Naročnik je o tem obveščen na e-naslov, ki ga je navedel ob naročilu.

DOSTOP DO ELEKTRONSKIH IZDELKOV

Dostop do elektronskih izdelkov je mogoč v uporabniškem profilu po zaključenem naročilu. Dostop do kupljenih digitalnih izdelkov ni časovno omejen, razen če je v samem opisu izdelka navedeno drugače.

Uporabniki brez uporabniškega računa dostop do digitalnih izdelkov prejmejo v zaključnem e-sporočilu. Za skrbno varovanje tega sporočila je odgovoren naročnik.

Spletkarije si pridržujejo pravico, da kadarkoli časovno ali količinsko omejijo ali onemogočijo dostop do kupljenih digitalnih izdelkov. Pred uveljavitvijo omejitev ali prenehanja dostopa bodo Spletkarije naročnika o svoji nameri obvestile in mu dale dovolj časa, da digitalni izdelek prenese.

DOSTOP DO TEČAJEV

Dostop do tečajev bo naročniku omogočen najkasneje v roku 2 delovnih dni po prejemu plačila. Dostop je mogoč v uporabniškem profilu po zaključenem naročilu.

Za dostop do tečajev naročnik potrebuje uporabniški račun. Če svoje naročilo odda kot gost, bo uporabniški račun zanj ustvarjen med procesiranjem naročila.

IZVEDBA STORITVE

Čas izvedbe določene storitev se razlikuje in je odvisen od splošne zasedenosti Spletkarij. Če rok za izvedbo storitve ni naveden v opisu storitve ali bo prišlo do zamude, bo naročnik obveščen po elektronski pošti. Če se naročnik s kasnejšo izvedbo storitve ne strinja, je upravičen do odstopa od nakupa in vrnitve plačila.

PRITOŽBE

V primeru kakršne koli pritožbe zaradi izdelka ali postopka nakupa, vas prosimo, da nam svojo pritožbo pošljete na elektronski naslov [email protected] Vašo pritožbo bomo evidentirali in nanjo v najkrajšem možnem času odgovorili.

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri nakupu digitalnih izdelkov in spletnih tečajev (13. točka petega odstavka 43.č člena ZVPot).

Pri naročilu svetovanja ali druge storitve, je le-to treba odpovedati najkasneje 24 ur pred dogovorjenim terminom ali začetkom izvajanja storitve, sicer je naročnik dolžan poravnati nastalo škodo, v višini cene naročene storitve (zakonska izjema na podlagi 4. in 13. točke petega odstavka 43.č člena ZVPot).

 

IZVENSODNO REŠEVANJE SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Spletkarije, Andreja Roškar s.p., ki kot ponudnik izdelkov in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je potrošnikom na voljo na naslednjem naslovu.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

ODGOVORNOST

Naročnik kupljene izdelke in storitve uporablja na lastno odgovornost. Za težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi izdelkov/storitev, Spletkarije ne odgovarjajo. Naročnik v celoti prevzema odgovornost za svoje odločitve glede izdelkov in storitev, ki jih ponujajo Spletkarije in iz teh odločitev izhajajočo morebitno škodo. Svetovanja, ki jih nudijo Spletkarije, niso v nobenem primeru zagotovilo za uspeh ali dosego ciljev, saj nudijo do sedaj preverjene nasvete in tehnike, ki jih mora pravilno implementirati naročnik sam.

Izjave strank na spletni strani vključujejo subjektivna mnenja in opise izdelkov/storitev in niso v nobenem primeru zagotovilo, da bo naročnik z izdelkom ali storitvijo imel enake rezultate ali izkušnje.

Spletkarije bodo v okviru svojih zmožnosti skrbele za pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin, s čimer ne izključujejo možnosti za pojav morebitnih napak in nepravilnosti med objavljenimi vsebinami. Vsebine, objavljene na spletnem mestu so informativne narave in temeljijo na dosedanjih izkušnjah in pridobljenem znanju o določeni tematiki v trenutku pisanja vsebine. Ker se spletne tehnologije neprestano spreminjajo, Spletkarije ne prevzemajo odgovornosti za brezpogojno točnost navedenih informacij ter morebitno škodo, izgubljeni dobiček in/ali nepremoženjsko škodo, ki bi jo uporabniki lahko utrpeli zaradi upoštevanja podanih nasvetov in/ali uporabe spletnega mesta ali nezmožnosti oz. motenega delovanja le-tega.

Spletkarije ne odgovarjajo za škodo, ki bi zaradi uporabe spletnega mesta utegnila nastati na uporabnikovi strojni, programski ali drugi opremi. Uporabnik je dolžan sam poskrbeti za primerno zaščito (protivirusno ipd.) opreme, s pomočjo katere dostopa do spletnega mesta.

Fotografije in grafični prikazi izdelkov so simbolične in informativne narave ter so lahko drugačne od dejansko dobavljivega blaga.

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, v kateri je izražena, je avtorsko pravno zaščitena. Nosilec avtorskih pravic na objavljenih vsebinah so Spletkarije, v nekaterih primerih pa imajo Spletkarije dovoljenje za uporabo avtorskih del brez navedbe avtorja.

Vse avtorske pravice so pridržane njihovim nosilcem. Objave vsebin na spletnem mestu v nobenem primeru ni mogoče razlagati kot odpoved katerikoli avtorski pravici na vsebinah spletne strani.

Brez izrecnega vnaprejšnjega pisnega dovoljenja Spletkarij oziroma nosilca avtorskih pravic je prepovedana kakršnakoli uporaba katerekoli vsebine, objavljene na spletnem mestu, za kakršenkoli namen, razen za oseben ogled uporabnika. Prav tako je prepovedana uporaba vsebine na način, da se celotna spletna stran vključi v drugo spletno mesto. Kršitev ima lahko za posledico kazensko in odškodninsko odgovornost.

Nakup avtorsko zaščitenih izdelkov

Nosilec moralnih avtorskih pravic do vseh digitalnih izdelkov in storitev, ki so na voljo za nakup v spletni trgovini, so Spletkarije, Andreja Roškar s.p..

Ponudnik z izročitvijo avtorskega dela kupcu dovoljuje izključno osebno uporabo digitlnih izdelkov in storitev. Prenos na druge osebe, reprodukcija izdelkov, storitev ali njihovih delov, distribuiranje, predelava ali javno prikazovanje niso dovoljeni in pomenijo kršitev sklenjene pogodbe, za katero naročnik odškodninsko odgovarja.

Nazadnje posodobljeno: 12.05.2022