OSNOVNE DOLOČBE

Spletna stran Spletkarije je dostopna na naslovu www.spletkarije.si (v nadaljevanju spletna stran). Lastnik spletne strani je SPLETKARIJE, računalniške in druge poslovne storitve, Andreja Roškar s.p. (v nadaljevanju Spletkarije).

Obiskovalec spletnega mesta (v nadaljevanju: uporabnik) se strinja s spodaj navedenimi pogoji uporabe. Pri oddaji naročila v spletni trgovini Spletkarije izrecno opozorijo kupca  digitalnih vsebin (ne glede na to ali gre za fizično ali pravno osebo; v nadaljevanju: kupec) na celotno besedilo Splošnih pogojev (v nadaljevanju: splošni pogoji). Šteje se, da je kupec z oddajo naročila seznanjen s splošnimi pogoji in da se z njimi v celoti strinja in jih v sprejema.

Spletkarije si pridržujejo pravico do sprememb vsebin na spletni strani, vključno s spodaj navedenimi pogoji brez predhodnega obvestila. Spremembe o pogojih poslovanja bodo v vsakem trenutku dostopne na spletni strani, uporabniki in kupci o tem ne bodo posebej obveščeni.

V primeru, da nadaljujete z uporabo spletne strani, se smatra, da v celoti razumete in se strinjate s spremembami.

UPORABA SPLETNE STRANI

Uporabnik se zavezuje, da bo spletno stran uporabljal zakonito in na običajen način. Če uporabnik spletno stran uporablja v nasprotju s temi pogoji, mu lahko Spletkarije začasno ali trajno (glede na težo kršitve) onemogočijo dostop.

Z običajno uporabo spletne strani med uporabnikom in Spletkarijami ne nastane nobena pogodba ali pogodben odnos, razen pri oddaji spletnega naročila. Uporabnik zaradi uporabe spletne strani razen obveznosti, ki so navedene v teh pogojih, nima nobenih drugih obveznosti.

Spletkarije si pridržujejo pravico, da dostop do spletne strani ali trgovine, določenih delov spletne strani ali posameznih funkcionalnosti kadarkoli omejijo (npr. samo za registrirane uporabnike ali kupce) ali vežejo na izpolnitev določenih pogojev.

Povezave

Spletna stran uporablja tudi zunanje povezave, torej takšne, ki vodijo na spletne strani tretjih oseb. Svetovni splet onemogoča popoln nadzor nad vsebinami, do katerih vodijo povezave s tega spletnega mesta, zato Spletkarije ne prevzemajo odgovornosti za vsebine, ki so uporabnikom dostopne preko povezav na strani, ki jih vzdržujejo tretje osebe.

Spletno mesto lahko uporablja tudi “affiliate” povezave. Če uporabnik preko povezave izvede nakup, lahko Spletkarije v zameno za to prejmejo plačilo ali brezplačno uporabo izdelkov/storitev. Spletkarije bodo vedno priporočale samo preizkušene izdelke in storitve, pri tem ne zagotavljajo, da bo izdelek/storitev za uporabnika enako učinkovit in za to ne sprejemajo odgovornosti.

SPLETNA TRGOVINA

Splošni pogoji poslovanja v spletni trgovini Spletkarije so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1). Pravice, ki jih nudi ZVPot-1, veljajo samo za fizične osebe.

Podatki podjetja

SPLETKARIJE, računalniške in druge poslovne storitve, Andreja Roškar s.p.

Ulica heroja Lacka 74
2230 Lenart v Slovenskih goricah

Datum vpisa v register: 1. 1. 2019

Davčna številka: 81923279 (nismo zavezanec za DDV)
Matična številka: 8340021000

Email: in**@sp*********.com

SPLETKARIJE, računalniške in druge poslovne storitve, Andreja Roškar s.p. ni zavezanec za DDV.

Dostop do informacij

Trgovec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 • podatki o identiteti trgovca,
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s trgovcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.),
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami,
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine,
 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave,
 • informacije o načinu plačila,
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine,
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 • informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi.

Predstavitev digitalnih vsebin

Spletkarije v svoji spletni trgovini ponujajo digitalne vsebine.

4. člen ZVPot-1 digitalno vsebino definira kot: “podatke, ki nastanejo in so dobavljeni v digitalni obliki”. 

Spletkarije bodo vedno skušale čim bolj jasno in razumljivo predstaviti lastnosti digitalnih vsebin v svoji ponudbi ter čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletni strani.

Kljub temu pa se lastnosti in cene lahko spreminjajo, zato obstaja minimalna možnost, da Spletkarije ne utegnejo sočasno s spremembo popraviti podatkov na celotni spletni strani. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic naročila in vrnitev kupnine ali pa zamenjavo naročene digitalne vsebine.

Za dodatne informacije in vprašanja glede digitalnih vsebin v spletni trgovini smo vam pred nakupom vedno na voljo na in**@sp*********.com.

Skladnost 

Spletkarije jamčijo za skladnost digitalnih vsebin s prodajno pogodbo. Če digitalne vsebine niso skladne s prodajno pogodbo, kupcu pripadajo vse pravice v skladu z ZVPot-1.

Cene

Cene digitalnih vsebin so izražene v evrih in ne vsebujejo DDV. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1.

Vse cene in morebitni popusti veljajo v trenutku oddaje naročila. Spletkarije si pridržujejo pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Cene so v nekaterih primerih lahko časovno omejene. Kupec bo o časovni omejitvi obveščen na strani digitalne vsebine pred nakupom.

Kode za popust

Spletkarije svojim kupcem, naročnikom na novice ali sledilcem na družbenih omrežjih občasno ponudijo kode, s katerimi lahko koristijo popust v določeni vrednosti.

Kodo za popust je potrebno dodati pred zaključkom nakupa s klikom na “Kliknite tukaj za vnos kode”. Če je koda uspešno dodana, se popust odšteje takoj.

Kode za popust so časovno omejene in lahko veljajo samo za določen izdelek ali skupino izdelkov. Če ni izrecno navedeno drugače, kode ne veljajo na izdelke v akciji. Popust ni izplačljiv v gotovini.

Kode za popust ne veljajo za posebne ponudbe!

Darilni boni

Darilne bone je možno koristiti v spletni trgovini pred zaključkom naročila s vpisom šifre bona v prostor za kupon. Ko kupon potrdite, se znesek odšteje avtomatsko.

Darilni bon je možno koristiti samo enkrat do vrednosti, navedene na bonu. Če je znesek naročenih digitalnih vsebin nižji od vrednosti bona, Spletkarije razlike kupcu ne vračajo.

Darilni bon je možno koristiti samo do datuma, navedenega na bonu.

Načini plačila

Kupec lahko naročilo plača na naslednje načine:

Nakazilo na TRR

Ob oddaji naročila se bodo uporabniku izpisali podatki za nakazilo na transakcijski račun Spletkarij. Plačilo je treba poravnati v roku 3 delovnih dni po naročilu.

V primeru uporabe časovno omejene kode za popust, je plačilo potrebno poravnati v roku enega delovnega dne od konca veljavnosti kode.

Po prejemu plačila začne veljati rok za dobavo digitalnih vsebin, ki je 1-3 delovne dni.

PayPal

Omogočamo tudi plačilo s PayPalom. Uporabnik lahko uporabi stanje na svojem PayPal računu ali plača s kreditno kartico. Takoj po plačilu bo kupcu omogočen dostop do kupljenih digitalnih vsebin (razen v primeru nakupa tečajev).

Postopek naročila

Oddaja naročila je povezana z obveznostjo plačila in se smatra kot sklep prodajne pogodbe.

Kupec z oddanim naročilom podaja izrecno soglasje za začetek izvajanja pogodbe v času odstopnega roka.

Zaradi narave digitalnih vsebin Spletkarij kupec z oddajo naročila privoli, da z nakupom le-teh izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Naročilo se odda v treh korakih:

 1. Kupec digitalno vsebino doda v košarico, kjer se prikažejo vse dodane digitalne vsebine, njihova količina ter cena. V košarici lahko kupec spreminja količino naročenih digitalnih vsebin ali jih odstrani iz košarice.
 2. Kupec nadaljuje na blagajno, kjer vpiše svoje podatke, izbere način plačila, preveri, ali so naročene digitalne vsebine pravilne in v pravi količini,potrdi, da se strinja s pogoji poslovanja, in zaključi naročilo. S klikom na “Kupi sedaj” ali “Nadaljuj na PayPal” se naročnik zaveže k plačilu naročenih digitalnih vsebin.
 3. V primeru plačila preko PayPala je kupec preusmerjen na PayPal, kjer plača naročilo, nato pa ga sistem avtomatsko preusmeri nazaj v trgovino, kjer je kupcu na voljo povzetek naročila. V primeru plačila preko TRR se kupcu prikažejo podrobnosti naročila ter podatki za nakazilo.

Kupec mora pred oddajo naročila pregledati vpisane podatke in zagotoviti, da so pravilni.

Če želite, da vam račun izdamo na podjetje, vnesite naslov podjetja, v opombe pa pripišite matično in davčno številko podjetja.

Sprejeto naročilo

Če je kupec za plačilo izbral nakazilo na TRR, bo na vpisan elektronski naslov prejel sporočilo o sprejetju naročila s podatki za nakazilo,  povzetkom naročila ter potrdilom o sklenjeni pogodbi.

Če kupec potrditve naročila ne prejme v roku 15 minut, mora o tem čim prej obvestiti Spletkarije na in**@sp*********.com.

Zaključeno naročilo

Naročilo se zaključi, ko Spletkarije prejmejo plačilo in zaključijo proces obdelave naročila. Kupec je o zaključku naročila obveščen na elektronski naslov, ki ga je navedel ob naročilu.

Kupec, ki naročilo plača preko PayPala, prejme samo elektronsko sporočilo o zaključku nakupa s povzetkom naročila in potrdilom o sklenjeni pogodbi (razen v primeru nakupa tečaja, če naročilo odda kot gost).

Po zaključku naročila kupec do Spletkarij nima finančnih obveznosti.

Prodajna pogodba

Prodajna pogodba med spletno trgovino Spletkarije in kupcem je sklenjena v trenutku oddanega naročila. S sklepom prodajne pogodbe so vse cene in drugi pogoji nespremenljivi in veljajo tako za spletno trgovino kot za kupca.

Kupec bo potrdilo o prodajni pogodbi prejel na vpisan elektronski naslov skupaj z obvestilom o sprejetem oz. zaključenem naročilu.

Prodajna pogodba v obliki naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku Spletkarij in je kupcu vedno dostopna v uporabniškem profilu. Prodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Pravica do odstopa od pogodbe

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah o dobavi digitalnih vsebin v skladu s 13. točko 135. člena ZVPot-1).

Izdaja računa

Ne glede na izbran način plačila boste račun za plačane izdelke prejeli na vpisan elektronski naslov v roku 8 dni po zaključenem naročilu.

Zaradi varovanja okolja Spletkarije uporabljajo brezpapirno poslovanje, zato bo kupcu račun za naročene izdelke ali storitve poslan samo v elektronski obliki. Če se kupec s tem ne strinja in želi račun prejeti v fizični obliki, mora Spletkarijam to obvezno sporočiti v opombah naročila.

Če želite, da vam račun izdamo na podjetje, vnesite naslov podjetja, v opombe pa pripišite matično in davčno številko podjetja.

Dostop do digitalnih vsebin

Dostop do digitalnih vsebin je mogoč v uporabniškem profilu po zaključku naročila. Ko Spletkarije kupcu omogočijo dostop do digitalnih vsebin, se to šteje kot enkratna dobava digitalne vsebine.

Dostop do kupljenih digitalnih vsebin ni časovno omejen, razen če je v samem opisu digitalne vsebine navedeno drugače.

Uporabniki brez uporabniškega računa dostop do digitalnih vsebin prejmejo v zaključnem elektronskem sporočilu. Za skrbno varovanje tega sporočila je odgovoren kupec.

Dostop do Canva predlog

Canva predloge so digitalna vsebina. Dostop do njih je možen v uporabniškem profilu po zaključenem naročilu. Prejeli boste PDF datoteko (ali več) s povezavo/povezavami do kupljenih predlog v spletnem orodju Canva.

Uporabniki brez uporabniškega računa dostop do digitalnih vsebin prejmejo v zaključnem e-sporočilu. Za skrbno varovanje tega sporočila je odgovoren naročnik.

PDF datoteke za dostop do Canva predlog je potrebno prenesti v roku 90 dni, kasneje dostop več ne bo mogoč. Ko PDF datoteko s povezavo do Canve že imate, lahko do predloge dostopate neomejeno časa (oz. dokler predloga v Canvi obstaja) in za lastne potrebe ustvarite neomejeno kopij predloge.

V primeru težav z dostopom do PDF datotek ali Canva predlog, nas čim prej obvestite na in**@sp*********.com.

Za dostop do in uporabo predlog potrebujete brezplačni Canva uporabniški račun.

Za uporabo Canva predlog je potrebno upoštevati Canva licenco ter posebne pogoje uporabe digitalnih vsebin, kot jih določijo Spletkarije. Pogoji uporabe se lahko med digitalnimi vsebinami razlikujejo. 

Spletkarije ne odgovarjajo za dostop do Canva spletne strani ali aplikacije in ne morejo garantirati neomejenega dostopa do predlog ali elementov, uporabljenih znotraj njih.

Dostop do tečajev

Dostop do tečajev bo kupcu omogočen najkasneje v roku 2 delovnih dni po prejemu plačila. Dostop je mogoč v uporabniškem profilu po zaključenem naročilu.

Za dostop do tečajev kupec potrebuje napravo z brskalnikom in internetno povezavo ter uporabniški račun. Če svoje naročilo odda kot gost, se kupec strinja, da Spletkarije uporabniški račun zanj ustvarijo med procesiranjem naročila.

Izvensodno reševanje sporov

Skladno z zakonskimi normativi Spletkarije ne priznavajo nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. SPLETKARIJE, Andreja Roškar s.p., ki kot ponudnik digitalnih vsebin omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je potrošnikom na voljo na naslednjem naslovu.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Pritožbe

V primeru nezadovoljstva z digitalnimi vsebinami ali postopkom nakupa, vas prosimo, da nam svojo pritožbo pošljete na elektronski naslov in**@sp*********.com. Vašo pritožbo bomo evidentirali in nanjo v najkrajšem možnem času odgovorili.

Odgovorna oseba za sprejemanje pritožb je Andreja Roškar.

ODGOVORNOST

Kupec kupljene digitalne vsebine uporablja na lastno odgovornost. Za težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi izdelkov/storitev, Spletkarije ne odgovarjajo. Naročnik v celoti prevzema odgovornost za svoje odločitve glede digitalnih vsebin, ki jih ponujajo Spletkarije in iz teh odločitev izhajajočo morebitno škodo. 

Izjave strank na spletni strani vključujejo subjektivna mnenja in opise digitalnih vsebin ali storitev in niso v nobenem primeru zagotovilo, da bo kupec/naročnik z digitalno vsebino ali storitvijo imel enake rezultate ali izkušnje.

Spletkarije bodo v okviru svojih zmožnosti skrbele za pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin, s čimer ne izključujejo možnosti za pojav morebitnih napak in nepravilnosti med objavljenimi vsebinami. Vsebine, objavljene na spletnem mestu so informativne narave in temeljijo na dosedanjih izkušnjah in pridobljenem znanju o določeni tematiki v trenutku pisanja vsebine. Ker se spletne tehnologije neprestano spreminjajo, Spletkarije ne prevzemajo odgovornosti za brezpogojno točnost navedenih informacij ter morebitno škodo, izgubljeni dobiček in/ali nepremoženjsko škodo, ki bi jo uporabniki lahko utrpeli zaradi upoštevanja podanih nasvetov in/ali uporabe spletne strani ali nezmožnosti oz. motenega delovanja le-te.

Spletkarije ne odgovarjajo za škodo, ki bi zaradi uporabe spletne strani utegnila nastati na uporabnikovi strojni, programski ali drugi opremi. Uporabnik je dolžan sam poskrbeti za primerno zaščito (protivirusno ipd.) opreme, s pomočjo katere dostopa do spletne strani.

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, v kateri je izražena, je avtorsko pravno zaščitena. Nosilec avtorskih pravic na objavljenih vsebinah so Spletkarije, v nekaterih primerih pa imajo Spletkarije dovoljenje za uporabo avtorskih del brez navedbe avtorja.

Vse avtorske pravice so pridržane njihovim nosilcem. Objave vsebin na spletnem mestu v nobenem primeru ni mogoče razlagati kot odpoved katerikoli avtorski pravici na vsebinah spletne strani.

Brez izrecnega vnaprejšnjega pisnega dovoljenja Spletkarij oziroma nosilca avtorskih pravic je prepovedana kakršnakoli uporaba katerekoli vsebine, objavljene na spletni strani, za kakršenkoli namen razen za osebni ogled uporabnika. Prav tako je prepovedana uporaba vsebine na način, da se celotna spletna stran vključi v drugo spletno mesto. Kršitev ima lahko za posledico kazensko in odškodninsko odgovornost.

Nakup avtorsko zaščitenih izdelkov

Nosilec moralnih avtorskih pravic do digitalnih vsebin, ki so na voljo za nakup v spletni trgovini, so SPLETKARIJE, Andreja Roškar s.p. V določenih primerih imajo Spletkarije ustrezno licenco za prodajo izdelkov.

Ponudnik z izročitvijo avtorskega dela kupcu dovoljuje izključno osebno uporabo digitalnih izdelkov oz, vsebin. Prenos na druge osebe, reprodukcija izdelkov, vsebin ali njihovih delov, distribuiranje, predelava ali javno prikazovanje niso dovoljeni in pomenijo kršitev sklenjene pogodbe, za katero kupec odškodninsko odgovarja.

Nazadnje posodobljeno: 20. 3. 2024

Kazalo